Obiskal nas je Pasavček 9/23

V ponedeljek, 4. septembra 2023, smo dobili posebne obiske. Pasavček je potoval po Sloveniji in se ustavil tudi pri nas z namenom, da nam preda sporočilo “Srce prometne varnosti smo vsi”. V sklopu nacionalne preventivne akcije “Varno v šolo” je Pasavček pospremil otroke iz avtobusa po poti do šole. Zraven so bili tudi policisti, ki so opozarjali voznike na otroke, ter predstavniki Združenja šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM). Vsi so prispevali k večji prometni varnosti otrok.

Pred šolo sta otroke lepo pozdravili in nagovorili ravnateljica CUEVS Nataša Brljavac ter Irena Janžekovič Žmauc iz Javne agencije RS za varnost prometa. Pasovčka seveda vsi poznajo po njegovemu znanemu sloganu “Red je vedno pas pripet”, a njegov namen je tudi poučevanje o pravilnem prečkanju ceste, uporabi čelade in odsevnih teles.

Kljub temu, da nas je Pasavček pospremil le prvi dan, so bili otroci cel teden v družbi policistov, učitelji pa se bomo celo leto trudili, da otroke poučujemo o varnosti v prometu tako znotraj kot zunaj učilnic.

Nika Gabrijelčič

Dostopnost