Medgeneracijski pohod v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja 5/24

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja smo z učenci 5. razreda OŠ z NIS in PPVI 4 skupaj z uporabniki Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper izvedli delavnico medgeneracijskega pohoda. Dogodek je bil namenjen spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja ter zdravemu načinu življenja.

Naše popotovanje se je začelo mimo župnijske cerkve Marijinega prikazanja proti križu, kjer se nam je odprl prekrasen razgled na Mesečev zaliv, najlepši zaliv v Sloveniji. Nato smo zavili desno, kjer nas je pot vodila proti kampu Belvedere. Med potjo smo občudovali čudovite razglede, ki jih ponuja naša obala.

Nabirali smo šparglje, spoznavali različne travniške cvetlice in zelišča ter uživali v vseh vonjavah.

Pohod je bil popestren z iskanjem skritega zaklada. Na poti so bile postaje, kjer so učenci z odraslimi reševali naloge na temo pohodništva.

Za povratek smo ubrali krožno pot, ki nas je pripeljala do večjega travnika. Tam smo si privoščili krajši oddih in malico. Na travniku je bilo dovolj časa za sprostitev, igranje z žogo in uživanje v cvetoči naravi. Legenda o kozorogu in bonboni so nas navdihnili.

Po prijetnem počitku smo se zadovoljni in polni novih vtisov vrnili nazaj proti šoli. Ta medgeneracijski pohod je bil odlična priložnost za povezovanje generacij, izmenjavo izkušenj in krepitev medsebojnega spoštovanja. Hkrati pa smo se vsi skupaj naučili nekaj novega o pohodništvu in uživali v prelepih razgledih in prebujajoči se naravi.

Mentorice: Jana Tittl, Nina Zelen in Ingrid Babič Podržaj

Dostopnost